Dette skjedde i natt

Illustrasjonsfoto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 12. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Børsras i Asia etter mørk dag på Wall Street

Flere av de asiatiske børsene var ned over 2 prosent etter kun få minutter fredag etter den kraftige børsnedgangen i New York dagen før.

Preget av nedgangen og dystre spådommer om amerikansk økonomi fra Verdensbanken og USAs sentralbank de siste dagene, åpnet både Nikkei 225-indeksen og den bredere Topix-indeksen ned 2,84 og 2,87 prosent fredag morgen i Tokyo.

USA reduserer styrken i Irak

USA lovet torsdag å redusere styrkene i Irak i løpet av de kommende månedene etter samtaler med myndighetene i landet.

Det går fram av en fellesuttalelse fra amerikanske og irakiske myndigheter som viser til at det er gjort framskritt i bekjempelsen av den ytterliggående islamistgruppa IS.

Jusseksperter tviler på tvang

USA kan neppe tvinge britiske prins Andrew til samarbeid i etterforskningen av avdøde Jeffrey Epstein, og prinsens advokater bør heller ikke tillate det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er vurderingen fra jusseksperter nyhetsbyrået AP har snakket med i forbindelse med saken der påtalemyndigheten i USA forsøker å få den britiske prinsen i tale om hans forhold til den avdøde milliardæren. De går langt i å si at prinsen aldri mer kan dra til USA.

14 nye koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 8.608 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på 14 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 32 tilfeller.

BBC fjerner «Hotell i særklasse»-episode

BBC-eide strømmetjenester fjerner episoden fra TV-komiserien «Hotell i særklasse» med det ikoniske sitatet til Basil Fawlty: «Don't mention the war!».

Episoden er den siste i rekken av flere TV- og filmproduksjoner som fjernes fra strømmetjenester i kjølvannet av demonstrasjonene og protestene etter George Floyds død, melder The Guardian.