Dette skjedde i natt

Illustrasjonsfoto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 12. juni.

Børsras i Asia etter mørk dag på Wall Street

Flere av de asiatiske børsene var ned over 2 prosent etter kun få minutter fredag etter den kraftige børsnedgangen i New York dagen før.

Preget av nedgangen og dystre spådommer om amerikansk økonomi fra Verdensbanken og USAs sentralbank de siste dagene, åpnet både Nikkei 225-indeksen og den bredere Topix-indeksen ned 2,84 og 2,87 prosent fredag morgen i Tokyo.

USA reduserer styrken i Irak

USA lovet torsdag å redusere styrkene i Irak i løpet av de kommende månedene etter samtaler med myndighetene i landet.

Det går fram av en fellesuttalelse fra amerikanske og irakiske myndigheter som viser til at det er gjort framskritt i bekjempelsen av den ytterliggående islamistgruppa IS.

Jusseksperter tviler på tvang

USA kan neppe tvinge britiske prins Andrew til samarbeid i etterforskningen av avdøde Jeffrey Epstein, og prinsens advokater bør heller ikke tillate det.

Det er vurderingen fra jusseksperter nyhetsbyrået AP har snakket med i forbindelse med saken der påtalemyndigheten i USA forsøker å få den britiske prinsen i tale om hans forhold til den avdøde milliardæren. De går langt i å si at prinsen aldri mer kan dra til USA.

14 nye koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 8.608 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på 14 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 32 tilfeller.

BBC fjerner «Hotell i særklasse»-episode

BBC-eide strømmetjenester fjerner episoden fra TV-komiserien «Hotell i særklasse» med det ikoniske sitatet til Basil Fawlty: «Don't mention the war!».

Episoden er den siste i rekken av flere TV- og filmproduksjoner som fjernes fra strømmetjenester i kjølvannet av demonstrasjonene og protestene etter George Floyds død, melder The Guardian.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært