Frp-gjennomslag: Fem bomveier fjernes

Fremskrittspartiet gikk i utgangspunktet inn i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett med krav om en bompengefri sommer i Norge. Det blir det ikke, men fra høsten blir det bompengekutt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Fremskrittspartiet gikk i utgangspunktet inn i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett med krav om en bompengefri sommer i Norge. Det blir det ikke, men fra høsten blir det bompengekutt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fremskrittspartiet og regjeringspartiene er kommet til enighet om å avvike fem bomstasjoner. Tiltaket koster 596 millioner kroner.

Fremskrittspartiet gikk i utgangspunktet inn i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett med krav om en bompengefri sommer i Norge.

Det fikk de ikke gjennomslag for.

Men bompengekutt blir det. I stedet for å innføre bompengepause i ferien, er partiene enige om å bevilge 596 millioner kroner til nedskriving av bompengegjeld.

Det betyr at fem bomstasjoner kan avvikles:

* Rv 80 Rørvika-Strømsnes i Nordland

* Fv 64 Atlanterhavstunnelen i Møre og Romsdal

* Fv 107 Jondalstunnelen i Vestland

* Fv 48 Årsnes Ferjekai og Løfallstrand-Årnes i Vestland

* Fv 33 Skreifjella-Totenvika i Innlandet

De fem bomstasjonene kommer til å bli gratis å passere fra senest 1. juli i år.

Fakta om de viktigste endringene i revidert nasjonalbudsjett

Regjeringspartiene og Frp er enige om revidert nasjonalbudsjett og har i forhandlingene flyttet på 4,3 milliarder kroner.

* Regjeringen flytter 1 milliard kroner til helse. 400 millioner kroner går til å hjelpe eldre som er rammet av coronapandemien, og 600 millioner går til å redusere helsekøer.

* Norske kystkommuner får i år og neste år 1,25 milliarder kroner mer, totalt 3,25 milliarder, fra Havbruksfondet

* Egenandelen i regjeringens kompensasjonsordning for bedrifter fjernes for mai og ut august. Fra før var egenandelen for bedrifter halvert fra 10.000 kroner til 5.000 kroner.

* Regjeringen bevilger 600 millioner kroner til sletting av bomgjeld. Det betyr at fem bomstasjoner fjernes.

* Regjeringen bevilger 700 millioner kroner til vei.

* Frp har fått gjennomslag for å reversere regjeringens forslag om å utsette kutt i makssatsen for eiendomsskatt. Kuttet fra 5 til 4 promille kommer dermed allerede neste år.

Kilde: NTB

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært