NHO-topp lanserer kuttreform for staten

Administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri vil kutte hardt i staten. Han vil at to av tre ansatte i Norge skal jobbe i privat sektor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri vil kutte hardt i staten. Han vil at to av tre ansatte i Norge skal jobbe i privat sektor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

NHO-topp Stein Lier-Hansen mener veksten i offentlig sektor må stagges. Han vil slanke staten og etterlyser bedre ledelse.

– Vi må begrense veksten i offentlig sektor og samtidig sørge for at de som jobber der, kan gjøre mer med mindre ressurser, sier Stein Lier-Hansen til Klassekampen.

Han er administrerende direktør i Norsk industri, den tyngste og mest toneangivende landsforeningen i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

– Norge bruker svært store ressurser på offentlig sektor, med bare middels gode resultater», skriver Lier-Hansen i et innlegg i Klassekampen torsdag.

– Det er kamp om arbeidskraften. Vi er ikke flere mennesker enn vi er i Norge. Vi går inn i en periode med flere pensjonister per arbeidstaker. Da må vi ha optimal deling av arbeidskraften. Da må to av tre være i privat sektor, og særlig i eksportrettede næringer, sier han.

Han viser til at de nordiske nabolandene bruker mindre andel av økonomien på offentlig sektor.

– Sverige og Finland er gode velferdsland, men bruker mye mindre penger. Det handler om hvor mye helse og vei du produserer per milliard kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært