Mann siktet for drap i Haugesund

Politiet meldte om voldsepisoden klokka 11.40 tirsdag. Cirka 20 minutter senere opplyste de at en mann ble pågrepet like i nærheten.Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix
Politiet meldte om voldsepisoden klokka 11.40 tirsdag. Cirka 20 minutter senere opplyste de at en mann ble pågrepet like i nærheten. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen i 30-årene som ble knivstukket i Haugesund tirsdag, er død. Siktelsen mot den pågrepne er nå skjerpet til drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den knivstukne ble fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang, og den pågrepne ble siktet for drapsforsøk.

– Like før midnatt ble fornærmede erklært død. Politiet har nå utvidet siktelsen til drap, opplyser politiet i en pressemelding onsdag.

Pressekonferanse

Politiet holder en pressekonferanse om saken på politihuset i Haugesund klokka 10 onsdag og vil før det ikke svare på spørsmål om saken.

Den siktede er norsk statsborger og hjemmehørende i Haugesund. Både den siktede og den døde er i 30-årene.

Politiet meldte om voldsepisoden klokka 11.40 tirsdag. Cirka 20 minutter senere opplyste de at en mann ble pågrepet like i nærheten.

Mange vitner

Den skadde ble funnet liggende på gata, men tirsdag visste ikke politiet om volden ble utøvd ute eller inne.

– Det er foreløpig ikke kjent hvilken relasjon de involverte har, eller hva som er bakgrunnen for hendelsen. Politiet vil nå ha fokus på å kartlegge hendelsesforløpet gjennom avhør av både de involverte og vitner, sa politiadvokat Sveinung A. Andersen i Sørvest politidistrikt.

Mange vitner

Det var en rekke vitner til hendelsen, og politiet satte tirsdag i gang avhør av disse.

– Dersom øyevitner har behov for oppfølging med hensyn til å håndtere inntrykk, bes de kontakte helsevesenet, sa politiadvokaten.