Ny smitte hos ansatte på sykehjem i Oslo

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier det er vanskelig å si om økningen reflekterer om det er mer smitte i samfunnet eller ikke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier det er vanskelig å si om økningen reflekterer om det er mer smitte i samfunnet eller ikke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at den første smittebølgen på norske sykehjem gikk ned i april, oppdages det igjen nye koronasmittede ansatte på sykehjemmene i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden 20. mai er 14 sykehjemsansatte smittet av koronaviruset, melder NRK.

Selv om tallene er lave, ser kurven ut til å stige: Ni av de smittede testet positivt på korona den første uken i juni. Det skjer etter at det gikk tre uker uten at det ble registrert noen nye smittede ansatte på sykehjem i Oslo.

– Det vi frykter mest er at det skal komme ny smitte inn på institusjonene igjen, sier direktør Helge Jagmann i sykehjemsetaten i Oslo.

Han har ansvar for 10.000 sykehjemsansatte på 42 sykehjem og helsehus i hovedstaden. De smittede ansatte som nå er oppdaget, jobber på ti av institusjonene.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier det er vanskelig å si om økningen reflekterer om det er mer smitte i samfunnet eller ikke.

– Sannsynligvis er det et resultat av mer målrettet testing og smittesporing. Men man må følge nøye med på det, sier Nakstad.