Over 8.000 personlige bilskilt registrert i Norge

Daværende samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) fikk mye av æren for innføringen av skiltene, som egentlig var et forslag fra KrF. Skiltet må bestå av mellom to og sju tegn inkludert mellomrom. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Daværende samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) fikk mye av æren for innføringen av skiltene, som egentlig var et forslag fra KrF. Skiltet må bestå av mellom to og sju tegn inkludert mellomrom. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til og med mai i år var det solgt 8.358 personlige bilskilt her i landet siden det ble åpnet for slike skilt sommeren 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Interessen var størst det første året med 5.036 solgte skilt. Nå ligger salget på vel 1.000 skilt i året, skriver Stavanger Aftenblad.

Når 2020 er omme regner Statens vegvesen med et overskudd på 49 millioner kroner fra ordningen siden 2017. Overskuddet går til arbeidet med nasjonale trafikksikkerhetskampanjer – i tråd med Stortingets vedtak.

Stortinget stemte enstemmig for ordningen i desember 2014 etter et forslag fra Kristelig Folkeparti.

Ketil Solvik-Olsen (Frp) fikk æren av å innføre ordningen som samferdselsminister i juni 2017. Knut Arild Hareide (KrF), som i dag er samferdselsminister, reagerte etter innføringen på at Frp fikk æren for KrFs idé.

Han beskriver i dag ordningen som en suksess

– Mange har stor interesse for biler og er opptatte av at bilskiltene skal være tidsriktige, enten det er et personlig bilskilt eller til veteranbiler. Derfor jobber vi videre med å utvide ordningen, til glede for alle bilister, men kanskje spesielt de som har biler som flott hobby, sier Hareide.