Young Bloods-leder dømt til sju års fengsel

Oslo tinghus. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Oslo tinghus. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 29 år gammel mann som anses som leder i den kriminelle gjengen Young Bloods, ble lørdag dømt til sju års fengsel av Oslo tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norskalbanske 29-åringen er dømt for å ha bestilt to alvorlige voldslovbrudd, skriver TV 2.

Det ene forholdet som mannen nå er dømt for, skjedde i 2012 på Furuset i Oslo. En mann fra en rivaliserende kriminell gjeng ble skutt i bekkenet med hagle utenfor sin leilighet med kjæresten som vitne. Mannen overlevde hendelsen fordi han tilfeldigvis ikke ble truffet i vitale kroppsdeler og på grunn av rask legehjelp, ifølge dommen.

Den andre hendelsen fant sted i en leilighet på Holmlia i 2015, hvor en familiefar ble holdt fanget og torturert i to døgn. Mannen ble beskyldt for å ha stjålet en mengde narkotika.

– Overfladisk dom

29-åringens forsvarer reagerer kraftig på den over 30 sider lange dommen.

– Dommen er ekstremt overfladisk og uverdig en norsk domstol. Den vil selvsagt bli anket, sier advokat Øyvind Bratlien, til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

29-åringen har sittet varetektsfengslet helt siden har ble pågrepet i Marokko i september 2018 og utlevert til Norge i mai i fjor, skriver Dagbladet. Han nekter straffskyld i saken, og han nekter også for å være leder av gjengen.

Flere dømt i saken

Ytterligere tre menn i starten av 30-årene er også dømt i saken. Disse tre er blitt tildelt fengselsstraffer på henholdsvis fire år og seks måneder, to år og to år og tre måneder.

Den ene fornærmede i saken får 300.000 kroner i oppreisningserstatning fra to av dem som er dømt for hendelsen på Furuset.

Fornærmede i den andre saken får 150.000 kroner fra de tre mennene som er dømt for hendelsen på Holmlia.