Dette skjer i dag

Foto: Julio Cortez / AP / NTB scanpix
Foto: Julio Cortez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene i lørdag 6. juni.

Minnegudstjeneste for George Floyd

Situasjonen er spent i en lang rekke amerikanske storbyer etter at drapet på George Floyd har skapt kraftige reaksjoner. Det har de siste dagene vært demonstrasjoner mot rasisme og politivold over hele landet.

Lørdag klokken 17 norsk tid holdes en minnegudstjeneste for Floyd i småbyen Raeford i North Carolina, der han ble født. Det er også varslet demonstrasjoner og markeringer i blant annet London, Warszawa, Marseille, Lisboa, Toronto og Tunis.

Museer åpner i Madrid

Museo del Prado og andre spanske museer åpner igjen etter å ha vært stengt som følge av koronaepidemien.

Helsemyndighetene i Spania sier utbruddet av koronaviruset i landet nå for det meste er under kontroll. Smittetallene går ned, færre får behandling og testingen øker.

Landsstyremøte i SV og MDG

Audun Lysbakken holder tale til landsstyret klokken 10.15. Landsstyremøtet vil bli holdt i Zoom, og talen vil bli strømmet på SVs kanaler i sosiale medier.

Også Miljøpartiet De Grønne holder landsstyremøte på Zoom i helga. Blant sakene som skal vedtas, er valgkampstrategi og ny havvind- og bypolitikk.

Videokonferanse i Opec

Energiministrene i Opec og organisasjonens samarbeidsland har planlagt forhandlinger lørdag. Temaet er en videreføring av kuttene i oljeproduksjonen.

Opec og samarbeidslandene ble i april enige om produksjonskutt på rekordhøye 9,7 millioner oljefat, mens andre produsenter lovet å redusere sin produksjon med rundt 3,7 millioner fat.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden