Rødt og Frp opp på VG-måling

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen kan notere seg betydelig økt oppslutning i meningsmålingene for mai. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Fremskrittspartiets leder Siv Jensen kan notere seg betydelig økt oppslutning i meningsmålingene for mai. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet bykser 3 prosentpoeng fram, og Rødt øker med 1,2 prosentpoeng, på VGs partibarometer for juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partimålingen i VG viser solid oppgang for partiene på ytterfløyene i norsk politikk. Etter flere dårlige målinger i vinter og vår går det solid opp for Frp som får en oppslutning på 12,4 prosentpoeng i Respons Analyses måling som er gjennomført fra 2. til 4. juni.

Rødt går opp til 4,7 prosents oppslutning og SV går 0,6 prosentpoeng fram til 6,8 prosent.

– Det er hyggelig når det går bedre på meningsmålinger, men det er fortsatt lenge igjen til valget, sier partileder Siv Jensen til avisen.

Arbeiderpartiet faller mest på målingen, med 3,5 prosentpoeng, og ender med en oppslutning på 23,5 prosent. Dermed beholder Høyre plassen som det største partiet i Norge, selv om fallet siden mai på 2,3 prosentpoeng gir partiet en oppslutning på 24,2 prosent.

For de øvrige partiene er det bare mindre utslag. Senterpartiet faller 0,2 prosentpoeng siden mai og endre med 14,5 prosents oppslutning, MDG går 0,3 prosentpoeng opp til 5,3 prosent, Venstre får 3,1 prosents oppslutning med en svak oppgang på 0,1 prosentpoeng siden maimålingen, og Kristelig Folkeparti går like nye fram og ender på 3,7 prosents oppslutning.