Over halvparten av fattige barn i Norge er barn av innvandrere

Flere barn med innvandrerforeldre lever i husholdninger med vedvarende lav inntekt, ifølge IMDis ferske rapport om integrering. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Flere barn med innvandrerforeldre lever i husholdninger med vedvarende lav inntekt, ifølge IMDis ferske rapport om integrering. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen bodde rundt 111.000 barn i lavinntektshusholdninger i 2018. 57 prosent av disse er barn av innvandrere, ifølge en ny rapport om integrering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barn i innvandrerfamilier utgjør dermed en stadig voksende andel av barna som opplever vedvarende lav inntekt, skriver Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) i sin rapport Indikatorer for integrering som ble lagt fram fredag.

I hele befolkningen lever ett av ti barn i husholdninger med vedvarende lav inntekt. For barn av innvandrere er andelen fire av ti.

Innvandringen i Norge har tredoblet seg de siste 20 årene. Forskjellen mellom innvandrere og den øvrige befolkningen har likevel ikke økt, men stort sett holdt seg stabil eller minket gradvis, ifølge rapporten.

Dette gjelder blant annet områder som arbeidsdeltakelse, barnehagedeltakelse og i kriminalitetsstatistikken.

IMDi har sett på områder som utdanning, arbeid og økonomi. De fleste forskjellene blir mindre med økt botid i Norge, ifølge rapporten. Blant annet henger lengre botid sammen med høyere sysselsetting og økt inntekt.