Dette skjedde i natt

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 5. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Märtha Louise tar et åpent oppgjør med rasisme

I et innlegg på Instagram forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan forholdet til Durek Verrett har gitt henne et krasjkurs i rasisme og hvit undertrykkelse. Hun skriver at hun har tatt sine egne rettigheter som en selvfølge, og aldri satt seg grundig inn i hva rasisme egentlig er fordi hun var komfortabel med tingenes tilstand.

– Jeg er ikke stolt av dette, men innser at jeg må vokse for å forstå denne dype problematikken. Jeg, som en hvit person, må kurse meg selv og gå fra å være en person som er mot rasisme til å bli en antirasist, skriver hun.

Siktelsene opprettholdes i Arbery-saken

Tre hvite menn, blant dem en tidligere politimann, forblir siktet i drapssaken til afroamerikanske Ahmaud Arbery. To av mennene er far og sønn, henholdsvis i 60- og 30-årene.

En lokal politietterforsker som vitnet i rettsmøtet, fortalte at mannen som skjøt Arbery skal ha kalt ham «n-ordet» mens han lå døende på bakken. Gjerningsmannen har hevdet at han skjøt Arbery i selvforsvar, etter å ha forsøkt å gjøre en sivil anholdelse. De tiltalte sier de trodde Arbery sto bak tidligere ran i nabolaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vold med golfkølle i Fredrikstad

To menn og en kvinne er pågrepet av politiet etter at en fjerde mann ble utsatt for vold med en golfkølle i Fredrikstad torsdag kveld. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 23.22 via ambulansetjenesten som var tilkalt til en adresse i Ferjestedsveien i Fredrikstad. Der var en mann i 30-årene blitt utsatt for vold og flere personer løp fra stedet og stakk av i en bil.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– En mann var blitt utsatt for vold og det er en golfkølle som er blitt brukt. Han var påført flere åpne kutt i hodet og mulig brudd i en arm og er kjørt til sykehus, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til NTB.

Brasil med flere koronadødsfall enn Italia

Tallet på koronarelaterte dødsfall i Brasil overstiger 34.000. Brasil passerer dermed Italia, og er nå landet med tredje flest koronadødsfall i verden. Det søramerikanske landet rapporterte ny rekord i daglige koronarelaterte dødsfall torsdag med 1.473 døde det siste døgnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det samlede antall døde er nå 34.021, og bare USA og Storbritannia har flere rapporterte koronadødsfall. Tallet på smittede i Brasil har steget til 614.941, opplyser helsedepartementet i landet, og det er kun USA som har flere smittetilfeller.

8.504 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 27

Det var ved midnatt registrert 8.504 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på 27 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 49 tilfeller.