Dette skjer i dag

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 3. juni.

Regjeringen legger fram hydrogenstrategi

Olje- og energiminister Tina Bru (H) og klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn (V) lanserer regjeringens hydrogenstrategi i forkant av Hydrogenkonferansen 2020.

Hydrogen spås en nøkkelrolle i innsatsen for å få ned utslippene av klimagasser, og markedspotensialet for Norge anses som stort.

Spent situasjon i USA

Situasjonen er spent i en lang rekke amerikanske storbyer etter at George Floyds død under en pågripelse har skapt kraftige reaksjoner.

I New York er det hele denne uken portforbud på kveldstid, og mange andre steder pågår demonstrasjoner mot rasisme og politivold. Tirsdag var det nye demonstrasjoner utenfor Det hvite hus, tross portforbud.

Koronapressekonferanse

Regjeringen avholder sin daglige pressekonferanse om koronaviruset.

Italia gjenåpner

I Italia åpnes flyplasser og grenser for turister, og landets innbyggere kan på ny ferdes fritt.

Italia var lenge herjet av koronaviruset, etter et utbrudd i Lombardia-regionen i februar. Landet har nest flest registrerte dødsfall som følge av pandemien i Europa, kun forbigått av Storbritannia.

Avgjørelse om tyske reiserestriksjoner

Den tyske regjeringen beslutter om reiserestriksjonene i landet skal fjernes helt fra 15. juni. De har innført reiserestriksjoner for 31 europeiske land.

Innenriksminister Horst Seehofer har uttalt at håpet er fri flyt fra 15. juni. Grensene til flere av nabolandene har vært delvis åpnet siden midten av mai.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært