Helsedepartementet dropper forslag om tvangsisolering

<p>Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og Helsedepartementet går ikke videre med forslag om å gi sykehjem midlertidig adgang til å tvangsisolere coronasmittede pasienter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix</p>
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og Helsedepartementet går ikke videre med forslag om å gi sykehjem midlertidig adgang til å tvangsisolere coronasmittede pasienter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Helsedepartementet går ikke videre med forslaget om å endre smittevernloven slik at flere sykehjem kan tvangsisolere pasienter med covid-19.

Lovendringen ville gitt adgang til å tvangsisolere coronasmittede pasienter som motsetter seg isolering, for eksempel personer med demens eller psykisk utviklingshemming, skriver Dagbladet.

Men Helsedepartementet vil likevel ikke gå videre med lovforslaget.

– Etter en vurdering av høringsuttalelsene og smittesituasjonen har departementet landet på å ikke gå videre med forslaget om ny midlertidig bestemmelse i smittevernloven om gjennomføring av tvungen isolering i tilpasset bolig, opplyser departementet i en epost til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært