Politiet vil legge ned to politistasjoner øst i Oslo og bygge ny hovedstasjon

Manglerud politistasjon (bildet) kan bli slått sammen med Stovner politistasjon når leiekontrakten går ut i 2023.
Manglerud politistasjon (bildet) kan bli slått sammen med Stovner politistasjon når leiekontrakten går ut i 2023. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Politiet vil legge ned politistasjonene på Manglerud og Stovner og samle dem i en ny hovedstasjon på Oslos østkant. SV er kritiske til forslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aftenposten skriver at justisminister Monica Mæland (H) bekrefter planene fredag i et svar på et skriftlig spørsmål til SVs stortingsrepresentant Petter Eide.

– Oslo politidistrikt og Politidirektoratet ønsker å slå sammen Manglerud og Stovner politistasjon til én hovedpolitistasjon. Oslo politidistrikt og Politidirektoratet forventer at en samlokalisering vil gi en styrket tilstedeværelse, mer effektiv ressursbruk i Oslo øst og sterkere fagmiljøene, skriver Mæland.

Leiekontraktene til både Manglerud og Stovner politistasjon går ut i 2023. Det bor over 280.000 innbyggere i bydelene de to politistasjonene dekker.

Petter Eide, som er valgt inn på Stortinget for Oslo SV, sier at hans ryggmargsrefleks er at han er kritisk til sammenslåingen.

– Vi frykter at en sentralisering kan gi et politi som kjører mer bil og rykker ut bare når noe skjer, fremfor å jobbe forebyggende nær folk, sier Eide.

Oslos visepolitimester, Bjørn Vandvik, avviser at sammenslåing vil gi et dårligere tilbud.

– Samlokalisering vil gi bedre ressursutnyttelse uten at det går på bekostning av tjenestetilbudet. I dag har vi flere oppgaver som blir gjort på to stasjoner, sier Vandvik.

Personvernpolicy