NHO-medlemmer: Optimismen tilbake

Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO, er fornøyd med at ting peker rett vei. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO, er fornøyd med at ting peker rett vei. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I NHOs ferske medlemsundersøkelse svarer 43 prosent av bedriftslederne at de tror de er tilbake til normal situasjon etter coronakrisen innen ett år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå ser vi igjen optimisme blant bedriftene. Jeg ble skikkelig glad da jeg så tallene. Norske bedrifter er opptatt av å bruke mulighetene. Vi må ikke la den optimismen gå til spille, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til Aftenposten.

Den største gruppa, 35 prosent, tror de tror de er tilbake til normal situasjon etter krisen innen ett til to år, bare 14 prosent tror det tar mer enn to år å komme i gjenge igjen.

De mest optimistiske, 16 prosent, tror de er tilbake til normalen før det er gått ett halvt år, mens 27 prosent holder en knapp på at det tar et sted mellom seks måneder og ett år.

Når blikket heves enda litt mer blant de 3.700 spurte bedriftslederne, svarer hele 71 prosent av dem at de i løpet av de neste fem årene ser muligheter for økt omsetning og/eller økt antall ansatte sammenlignet med januar 2020.

Bare 18 prosent tror omsetningen og antall ansatte ser dårligere ut i januar 2025 enn i januar 2020.