Flest vil prioritere helse- og omsorg

En eldre kvinne med covid-19-symptomer får behandling på intensivavdelingen på Diakonhjemmet i Oslo. I undersøkelsen svarer 39 prosent at de vil prioritere helse- og omsorgssektoren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
En eldre kvinne med covid-19-symptomer får behandling på intensivavdelingen på Diakonhjemmet i Oslo. I undersøkelsen svarer 39 prosent at de vil prioritere helse- og omsorgssektoren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Fire av ti mener helse- og omsorgssektoren bør prioriteres dersom regjeringen må velge tydeligere mellom ulike sektorer i statsbudsjettet, ifølge undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelsen er utført av Kantar på oppdrag for Den norske legeforeningen.

De spurte har fått følgende spørsmål: «Dersom regjeringen må prioritere tydeligere mellom ulike samfunnssektorer i statsbudsjettet, hvilken av følgende sektorer mener du bør prioriteres framfor de andre?»

39 prosent svarer helse og omsorg, mens 25 prosent svarer arbeid og sysselsetting. Nedover på lista finner man skole og utdanning (7 prosent), landbruk (6 prosent), vet ikke (5 prosent), klima og miljø (4 prosent), kommuneøkonomi (3 prosent), politi og beredskap (2 prosent), forsvar (2 prosent), olje og energi (2 prosent), kultur og idrett (1 prosent), næring og fiskeri (1 prosent), samferdsel (1 prosent), innvandring og integrering (0 prosent).

Undersøkelsen blir lagt fram under Legeforeningens heldigitale landsstyremøte onsdag.

Personvernpolicy