Utlevering av drapsforsøk-siktet fra Spania utsatt

Krimtekniker jobber på stedet etter at en mann ble skutt i Trondheim sentrum i fjor. Alle de tre involverte antas å ha tilknytning til kriminelle miljøer. Arkivfoto: Ned Alley / NTB scanpix
Krimtekniker jobber på stedet etter at en mann ble skutt i Trondheim sentrum i fjor. Alle de tre involverte antas å ha tilknytning til kriminelle miljøer. Arkivfoto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann siktet og etterlyst for drapsforsøk i Trondheim i desember i fjor sitter ennå i varetekt i Spania. Utleveringen er utsatt på grunn av koronaepidemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble pågrepet for over tre uker siden og er en av to som er siktet i forbindelse med drapsforsøk etter at en mann i 30-årene ble påført alvorlige skuddskader i Ila i Trondheim i desember i fjor. Politiet mener mannen, som ble pågrepet av spansk politi i nærheten av Torrevieja mandag 4. mai, avfyrte skuddene.

Til Adresseavisen opplyser for øvrig siktedes forsvarer Ann-Iren Skjelbred at hennes klient sier at han meldte seg selv for politiet, og at det er tøffe tilstander i det spanske fengselet.

Siktede skal vært veldig klar for å bli utlevert til Norge.

– Spanske myndigheter har besluttet at han skal utleveres, men dette er utsatt grunnet korona-situasjonen. Det er nå opp til norske og spanske myndigheter å bli enige om en dato, sier etterforskningsleder Øyvind Jørgensen ved Trøndelag politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjelbred understreker at hun kun har hatt korte samtaler med klienten sin, og derfor ikke kjenner til hvorfor han meldte seg for politiet. Hun vet heller ikke hvordan klienten stiller seg til siktelsen om drapsforsøk og antakelsen om at han var hovedgjerningsmannen som skjøt fornærmede. Offeret ble truffet i en arm og i magen. Han ble alvorlig, men ikke kritisk skadd.

– Siktede har ikke fått tilgang til dokumentene i saken ennå, svarer forsvareren.