Rekonstruerer drap før jul i Hokksund

Politiet nær åstedet der Borgar Giil Andresen ble funnet død med skuddskader ved Loe Bruk i Hokksund sentrum 23. desember i fjor. Mandag kveld rekonstrueres drapskvelden. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiet nær åstedet der Borgar Giil Andresen ble funnet død med skuddskader ved Loe Bruk i Hokksund sentrum 23. desember i fjor. Mandag kveld rekonstrueres drapskvelden. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet i Drammen rekonstruerer mandag kveld og natt til tirsdag drapet på Borgar Giil Andresen (74) i Hokksund. Han ble skutt lille julaften i fjor.

Ifølge Drammens Tidende nærmer politiet seg slutten av etterforskningen, og ønsker å rekonstruere hendelsene fra drapskvelden, der 74-åringen ble skutt og drept på åpen gate i Hokksund rett før jul.

Borgar Giil Andresen ble funnet død med skuddskader ved Loe Bruk i Hokksund sentrum. Tre dager etter drapet ble en 59-åring pågrepet i Sverige og siktet for drapet. Den drapssiktede er i familie med avdødes enke. Han erkjenner ikke straffskyld og ønsker ikke å forklare seg ytterligere

Veien forbi stedet var sperret da politiet foretok rekonstruksjonen mandag. Fordi det var vinter, mørkt og snø på drapstidspunktet, var det mandag lagt ut hvite duker, og rekonstruksjonen ble gjort på kvelden for å gjenskape like forhold. Politiets krimtekniske gruppe og flere etterforskere ankom rundt klokka 23.40.

Under rekonstruksjonen bruker politiet blant annet bilen de mener den drapssiktede slektningen skal ha kjørt.

Mannen som er siktet for drapet, sitter fortsatt i varetekt. Politiet ønsker å holde ham i varetekt til en eventuell rettssak, og politiet har tidligere sagt at de ønsker å sende en innstilling om påtale før sommeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden