NVE forlenger snøskredvarslingen med to uker

16. mai gikk det et større snøskred ved Fetvatnet i Sykkylven i Møre og Romsdal. Ingen ble tatt av snømassene. Foto: Henning Tandstad / NTB scanpix
16. mai gikk det et større snøskred ved Fetvatnet i Sykkylven i Møre og Romsdal. Ingen ble tatt av snømassene. Foto: Henning Tandstad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rekordmye snø i Nord-Norge og i fjellet i Sør-Norge gjør at NVE forlenger snøskredvarslingen med to uker, fram til 12. juni.

Mye mer snø enn normalt og fortsatt vinterlige forhold med ustabil snø, er altså hovedgrunnen til at de daglige snøskredvarslene fortsetter i ytterligere 14 dager.

–Vi ser at behovet for å forlenge sesongen er spesielt stort i år og har besluttet å forlenge varslingssesongen, sier seksjonssjef Rune Engeset for snøskredvarslingen i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Ordningen omfatter de 22 regionene på fastlandet, som normalt har daglig varsling i perioden 1. desember til 31. mai. Varslingen på Svalbard avsluttes som normalt 31. mai.

Engeset opplyser at NVE jobber med å få observatører og varslere på plass for å kunne forlenge sesongen, og at de også ønsker observasjoner fra andre på tur.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden