38 coronapasienter innlagt på norske sykehus

<p>Coronaprøve ved Ullevål sykehus. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix</p>
Coronaprøve ved Ullevål sykehus. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

38 pasienter smittet med coronavirus er innlagt på norske sykehus søndag. Det er tre flere enn dagen før. Sju pasienter får behandling i respirator.

Også lørdag ble sju pasienter behandlet i respirator.

Flest, 29 pasienter, er innlagt ved Helse sør-øst, mens fire er innlagt ved Helse Midt-Norge, tre ved Helse nord og to ved Helse vest.

Fakta om coronautbruddet i Norge

* 235 coronadødsfall er meldt til Folkehelseinstituttet (FHI). Gjennomsnittsalderen på de døde er 82 år, og 54 prosent er menn. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

* 8.346 personer har fått påvist smitte av coronaviruset, viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) ved midnatt natt til søndag. Siste døgn er det registrert 14 nye smittetilfeller.

* Gjennomsnittsalderen til dem som har fått påvist smitte, er 46 år. 50 prosent er kvinner.

* Smittetallet, som viser hvor mange en smittet person i gjennomsnitt smitter videre, var 0,64 for perioden 20. april til 20. mai. Dette er det siste oppdaterte tallet.

* 35 coronapasienter var lørdag innlagt på sykehus, ifølge Helsedirektoratet. Det er ti færre enn fredag.

* Pasientene fordeler seg slik på de fire helseregionene: Helse sør-øst: 26, Helse vest: 2, Helse Midt-Norge: 4 og Helse nord: 3.

* Sju pasienter får behandling i respirator, én færre enn dagen før.

* I alt har 218 pasienter vært innlagt på intensivenhet. Gjennomsnittsalderen er 62 år, og 74 prosent er menn. Det er registrert 38 dødsfall ved intensivenhetene.

* 229.769 personer var fram til midnatt onsdag testet for coronavirus. Andelen som har testet positivt, var siste uke 0,6 prosent.

* Fredag er 232 sykehusansatte i karantene på grunn av coronaviruset, ifølge VG.

(Kilder: Helsedirektoratet, FHI)

Blant helseforetakene med flest innlagte coronapasienter er 13 innlagt ved Oslo universitetssykehus, mens tre pasienter er innlagt ved både Universitetssykehuset Nord-Norge og Akershus universitetssykehus.

Det var ved midnatt registrert 8.346 tilfeller av koronasmitte i Norge, ifølge MSIS.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært