Smelteverk i Tyssedal solgt for tre milliarder kroner

Smelteverket Tizir Titanium & Iron, hjørnesteinsbedriften i Tyssedal i Odda kommune, er solgt fra dagens franske eier Eramet til amerikanske Tronox.

Salgssummen er 300 millioner dollar, eller tilsvarende tre milliarder norske koner ved dagens kurs, melder E24.

Dermed får hjørnesteinsbedriften i Tyssedal amerikanske eiere. Eventuelle endringer av virksomheten vil trolig ikke bli kjent før salget er ferdigstilt, anslagsvis om et år. For de ansatte på verket kom nyheten som en overraskelse.

– Dette kom veldig brått på oss. Jeg skulle gjerne kunne svart mer på hva dette vil bety, men det er fortsatt veldig tidlig i prosessen, sier Ørjan Andersson, tillitsvalgtleder i Elektrokjemisk Arbeiderforening i Industri Energi.

Det jobber vel 200 arbeidere på verket i dag. Andersson tror ikke oppkjøpet vil bety nedbemanninger.

– Når de bruker så mye penger på et oppkjøp, så tror vi det er for å dra ut mest mulig kompetanse, og videreutvikle vår bedrift. Vi har ikke noen grunn til å tro noe annet på dette tidspunktet, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært