Dette skjedde i natt

Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

1.100 tidligere statsadvokater utfordrer Trump

Etter at USAs justisdepartement ønsket å henlegge straffesaken mot tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, har nå over 1.100 tidligere statsadvokater i påtalemyndigheten i USA samlet seg bak et forsøk på å omgjøre beslutningen, skriver Reuters.

Gruppen mener presidenten setter egne interesser foran det offentlige, og vil levere et prosesskriv til domstolen i Washington som skal avgjøre saken.

Danmark åpner grensene

Den danske regjeringen åpner 25. mai grensene for eiere av feriehus og forretningsfolk når de går over i fase to av åpningen av samfunnet etter koronautbruddet.

Blant dem som nå tillates å reise inn i Danmark er forretningsfolk, kjærester og besteforeldre til personer bosatt i Danmark. Også utlendinger som eier et feriehus i Danmark tillates innreise fra mandag.

Lufthansa i samtaler om redningspakke

Det tyske flyselskapet Lufthansa bekrefter torsdag at de er i samtaler med regjeringen om en redningspakke på 9 milliarder euro, om lag 100 milliarder kroner. Redningspakken vil også bringe den tyske staten inn på eiersiden i det koronarammede selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom avtalen godtas vil det sette strek for flere ukers krangling internt i den tyske regjeringen. Det vil også være første gang siden 1997 at den tyske staten går inn på eiersiden i Lufthansa.

8.291 registrerte koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 8.291 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på 23 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 34 tilfeller.

I alt 51 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var onsdag registrert 234 døde som følge av sykdommen.

Barneskoleelever i karantene etter koronasmitte

En barneskoleelev ved Vikse skole i Sveio har testet positivt for covid-19, bekrefter kommunen på sin hjemmeside.

– Alle foresatte skal ha fått informasjon om situasjonen og hva de må foreta seg. Aktuelle medelever har blitt kontaktet med beskjed om at de må i karantene, opplyser Sveio. Meldingen har også gått ut til foresatte ved andre skoler i kommunen, skriver Sveio.