FHI skal analysere dødsårsaker i Norge under virusutbruddet

Folkehelseinstituttet vil analysere hva nordmenn har dødd av under coronavirusutbruddet. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Folkehelseinstituttet vil analysere hva nordmenn har dødd av under coronavirusutbruddet. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Folkehelseinstituttet (FHI) planlegger analyser av totaldødeligheten og hva folk har dødd av under coronaviruspandemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prosjektet har arbeidstittelen «Dødelighetsanalyser covid-19», opplyser direktør Knut-Inge Klepp for psykisk og fysisk helse i FHI til Bergens Tidende.

Blant det FHI ønsker å få svar på, er om færre har dødd av andre smittsomme sykdommer eller av andre årsaker under virusutbruddet. Resultatene skal brukes til å styrke forståelsen av hvilke helsekonsekvenser et slikt utbrudd har i befolkningen.

Til nå er antallet coronadødsfall for lavt i forhold til antallet dødsfall normalt for perioden til å kunne fastslå om mulig overdødelighet og dødsårsaker kan knyttes til forhold under coronautbruddet.