FHI skal analysere dødsårsaker i Norge under virusutbruddet

<p>Folkehelseinstituttet vil analysere hva nordmenn har dødd av under coronavirusutbruddet. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix</p>
Folkehelseinstituttet vil analysere hva nordmenn har dødd av under coronavirusutbruddet. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Folkehelseinstituttet (FHI) planlegger analyser av totaldødeligheten og hva folk har dødd av under coronaviruspandemien.

Prosjektet har arbeidstittelen «Dødelighetsanalyser covid-19», opplyser direktør Knut-Inge Klepp for psykisk og fysisk helse i FHI til Bergens Tidende.

Blant det FHI ønsker å få svar på, er om færre har dødd av andre smittsomme sykdommer eller av andre årsaker under virusutbruddet. Resultatene skal brukes til å styrke forståelsen av hvilke helsekonsekvenser et slikt utbrudd har i befolkningen.

Til nå er antallet coronadødsfall for lavt i forhold til antallet dødsfall normalt for perioden til å kunne fastslå om mulig overdødelighet og dødsårsaker kan knyttes til forhold under coronautbruddet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært