NTNU-ledere svarer på kritikk mot høststenging

NTNU sett fra Nidarosdomen. Fra høsten har NTNU bestemt at immatrikuleringen blir digital, fadderuka blir amputert og hovedregelen for undervisning i høstsemesteret ved NTNU er at den skal være digital. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NTNU sett fra Nidarosdomen. Fra høsten har NTNU bestemt at immatrikuleringen blir digital, fadderuka blir amputert og hovedregelen for undervisning i høstsemesteret ved NTNU er at den skal være digital. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tre ledere ved medisinsk fakultet ved NTNU tar til motmæle etter kritikken mot at universitetet velger å fortsette med digitale forelesninger også fra høsten.

– Det er viktig at vi ikke glemmer hvorfor vi gjør dette. Pandemien er ikke over, sier dekan Björn Gustafsson og instituttlederne Torstein Baade Rø og Siri Forsmo ved NTNUs fakultet for medisin og helsevitenskap i en kronikk i Adresseavisen.

– Norge kan få nye smittetopper dersom vi slipper for mye opp. Det er ingen grunn til å tro at NTNU innenfor myndighetenes gjeldende smittevernregler kan samle mange studenter i en tett forelesningssal til høsten. Jo flere folk som møtes og jo tettere de sitter sammen i en forelesningssal, jo større smittefare er det.

Både ledelse og studentforeninger ved NTNU har uttrykt bekymring for læring og frykt for økt frafall fordi studentene vil ha lite fysisk tilstedeværelse på campus til høsten.

Immatrikuleringen blir digital, fadderuka blir amputert og hovedregelen for undervisning i høstsemesteret ved NTNU er at den skal være digital.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden