17.mai-uro flere steder rundt om i landet

Politiet melder om slagsmål flere steder i landet. De fleste stedene dreier det seg om berusede ungdommer. Politiet ber foreldre ta kontakt med sine ungdommer.

I Oslo skal en person ha mistet en tann under et basketak på Jernbanetorget. To personer kjøres til arresten.

– Vi var raskt på stedet, og da hadde det roet seg, men vi blir på stedet litt for å finne ut om dette er noe vi må gå videre med, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

I Lier har politiet har bortvist rundt 100 ungdommer fra friområdet på Engersand. «En del var beruset. Lite fokus på smittevern», opplyser politiet. En ungdom blir anmeldt for forulemping av offentlig tjenesteperson etter å ha kommet med skjellsord overfor patruljen. Vedkommende ble kjørt hjem til foreldrene.

I Tønsberg har det vært slåsskamp med flere ungdommer involvert, som resulterte i at en person fikk en vinflaske i hodet. Personen skal ikke være alvorlig skadd. Litt senere på kvelden meldte politiet om mange berusede ungdommer på Ringshaugstranda. Både politi og ambulanse dro til stedet, og en mindreårig beruset ble tatt hånd om av ambulansen.

På Lysaker skal en person ha slått rundt seg. Også på Solli plass i Oslo har en ung mann slått rundt seg, ifølge VG , mens i Skien rykket politiet ut etter melding om klammeri mellom flere personer. Situasjonen roet seg etter hvert.

I Fredrikstad meldte politiet søndag kveld om flere mindre slagsmål på Isegran der flere berusede ungdommer og russ hadde samlet seg.

Ber foreldre sjekke

Ved 21-tiden gikk Øst politidistrikt ut på Twitter med en oppfordring til foreldre om å ta kontakt med sine ungdommer for å sjekke status. Politiet skriver at de får inn meldinger fra hele politidistriktet om ansamlinger av unge folk som også til dels er veldig berusede. Flere steder er det amper stemning.

I Drøbak sentrum meldte politiet i 20-tiden om flere slagsmål i gatene og at flere blødde neseblod. Fem unge menn ble da bortvist fra sentrum. Ingen av de involverte vil anmelde noe.

I Son meldte en ambulanse søndag kveld om kaos i området rundt tennisbanen. Mellom 100 og 200 berusede ungdommer på stedet. Også i området rundt Son Spa og Sonstranda har politiet fått flere meldinger om mange fulle ungdommer. Både politi og ambulanse har rykket ut til stedet.

I Stavanger meldte politiet om amper stemning på Vaulen badeplass der mange ungdommer hadde samlet seg etter melding om ordensforstyrrelse. Mange befinner seg på området, flere av disse var berusede mindreårige.

Sørøst politidistrikt melder om en større ansamling av ungdommer på bassenglokket i Horten. En patrulje måtte sendes dit for å få ungdommene til å roe seg ned.

Travelt i Kristiansand

I Kristiansand samlet mange ungdommer seg i Bertesbukta, og politiet i Agder skriver at mange av disse er mindreårige. Det er mye drikking på stedet, men foreløpig lite bråk. Rundt 200 ungdommer pluss russ er på stedet.

Politiet i Agder måtte også rykke ut ved 21-tiden ut etter melding om flere personer som slåss på Strømme i Randesund. Mange løp fra stedet da politiet kom. Trolig et oppgjør mellom to ungdomsgjenger, ifølge politiet.

I Bodø ble to menn i begynnelsen av 20-årene bortvist fra sentrum etter å ha yppet til bråk søndag kveld.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden