42 nordmenn med i internasjonalt massesøksmål mot Østerrike

Foto av Ischgl senturm, som regnes blant hovedkildene til spredningen av koronaviruset i Norge. Foto: AFP / NTB scanpix.
Foto av Ischgl senturm, som regnes blant hovedkildene til spredningen av koronaviruset i Norge. Foto: AFP / NTB scanpix.

Etter det massive utbruddet av koronavirus blant skiturister i delstaten Tirol i Østerrike, har nå 5.380 personer fra 45 land har gått sammen i et søksmål.

42 nordmenn er blant dem som har meldt seg til søksmålet mot myndighetene i Østerrike på grunn av håndteringen av koronautbruddet i skibyen Ischgl, skriver VG.

Det er den østerrikske forbrukerorganisasjonen Verbraucherschutzverein (VSV) som organiserer søksmålet, og som tidligere har oppfordret skiturister til å melde seg.

Blant de saksøkte er delstaten Tirol, lokale helsemyndigheter, guvernør Günther Platter, borgermestrene i Ischgl og Sölden, samt private bedrifter tilknyttet skiturist-næringen. Deriblant den mye omtalte baren Kitzloch i Ischgl.

Ischgl, som ligger i Tirol, blir regnet blant hovedkildene til spredningen av koronaviruset i Norge.

Totalt er det 696 påviste smittetilfeller i Norge som kan spores tilbake til Østerrike.

Les også:
14 nordmenn har meldt seg til massesøksmål mot østerrikske myndigheter Bjørn Olav er coronasmittet: – Det var et sjokk at jeg testet positivt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært