Dårlig vær stenger veier både i nord og i sør

Selv om det er i midten av mai er det mye snø og dårlig vær i store deler av landet. Fjelloverganger både i nord og i sør er stengt.

Europavei 69 til Nordkapp har vært stengt i lang tid. Det jobbes med å frese opp veien, melder Statens vegvesen. Veier vil ventelig åpnes mandag, men søndag formiddag – på selveste 17. mai – det vil være en kolonne som kjører fra Skarsvåg kryss til platået kl. 12.30.

Ellers er det viktige overgangen på E6 over Saltfjellet fremdeles åpen.

I Sør-Norge er flere fjelloverganger stengt på grunn av uvær. Hverken europavei 134 over Haukeli, riksvei 7 over Hardangervidda, fylkesvei 50 mellom Aurland og Hol eller fylkesvei 53 mellom Årdal og Tyin er åpne.

Ingen av diss strekningene vil bli åpnet i løpet av lørdag.

Riksvei 53 over Hemsedal og europavei 16 over Filefjell er imidlertid åpne lørdag ettermiddag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært