Venstre vil utrede statens Equinor-eierskap

Venstres Ketil Kjenseth, leder av energi- og miljøkomiteen på Stortinget, mener det er på tide å se på hvordan staten skal styre Equinor fremover. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Venstres Ketil Kjenseth, leder av energi- og miljøkomiteen på Stortinget, mener det er på tide å se på hvordan staten skal styre Equinor fremover. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederen av energi- og miljøkomiteen på Stortinget, Venstres Ketil Kjenseth, mener det er på tide å se på statens styring av Equinor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forslaget om en utredning av eierskapet kommer etter at Dagens Næringsliv i forrige uke skrev at Equinor har tapt rundt 200 milliarder kroner de 20 årene konsernet har vært i det amerikanske markedet.

– Generelt har Equinor tjent lite penger utenfor Norge. Vi kan ikke ta oss råd til flere slike feiltrinn, sier Kjenseth til Aftenposten.

Staten eier 67 prosent av selskapet. Alle andre børsnoterte selskaper som staten er medeier i, ligger under Næringsdepartementet, mens Olje- og energidepartementet har ansvar for Equinor.

– Det er å få en armlengdes avstand og profesjonalisere eierskapet som har vært hovedargumentene for å samle eierskap i ett departement. Statens eierskap innen olje og gass må følge etter i samme spor, sier han.