Kjennelsen om ransakingen av Tom Hagens hytte og bolig klar

Politiet ønsker ikke å frigi boligen til drapssiktede Tom Hagen på Lørenskog. Torsdag ettermiddag er kommer domstolen med sin kjennelse om spørsmålet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Politiet ønsker ikke å frigi boligen til drapssiktede Tom Hagen på Lørenskog. Torsdag ettermiddag er kommer domstolen med sin kjennelse om spørsmålet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Torsdag ettermiddag blir det klart om politiet må frigi boligen og hytta til Tom Hagen, eller om drapsetterforskerne kan fortsette ransakingen, slik de ønsker.

Nedre Romerike tingrett tar stilling til klagen på at politiet ikke vil frigi boligen og hytta til drapssiktede Tom Hagen torsdag. Kjennelsen kommer først mot slutten av dagen, får NTB opplyst av domstolen.

Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, mener politiet ikke holder seg innenfor lovens rammer når etterforskerne ikke vil frigi eiendommene. Hagen ble løslatt fra varetekt sist fredag og ønsker å få flytte hjem til Sloraveien 4 på Lørenskog.

– Straffeprosessloven gir alle siktede en viktig rettssikkerhetsgaranti: Politiet kan ikke gå inn i deres private hjem uten skjellig grunn til mistanke, skrev Holden i en SMS til NTB onsdag.

Politiet mener at boligen er åsted for drap og ønsker derfor å holde på huset. De har henvist til straffeprosesslovens punkt om såkalt tredjemannsransaking.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært