Dette skjedde i natt

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 14. mai.

Mann til sykehus etter voldsepisode i Oslo

En mann i 20-årene ble natt til torsdag sendt til sykehus med stikkskader i hoderegionen etter en voldshendelse i Stenersgata i Oslo. Han betegnes ikke som kritisk skadd.

Politiet har ikke pågrepet noen i saken, og den fornærmede mannen i 20-årene har gitt få beskrivelser av gjerningspersonene. Ifølge et vitne skal fire til fem personer ha løpt fra stedet.

Equinors enorme milliardtap ukjent for styremedlemmer

Tillitsvalgt og styremedlem Per Martin Labråthen i Equinor er forbauset over selskapets tap på 200 milliarder på prosjekter i USA.

Lederen av Industri Energi i Equinor har vært styremedlem siden 2017 og sier milliardtapet og mangelen på internkontroll sender uheldig signal. Heller ikke Tekna-tillitsvalgt og styremedlem Hilde Møllerstad i Equinor visste om tapet på 200 milliarder kroner.

Russ til sykehus etter trafikkulykke

En kvinne ble natt til torsdag sendt til sykehus med uvisst skadeomfang etter at en russebil var involvert i en trafikkulykke på E39 i Sandnes.

Ulykken, som politiet sier framstår som alvorlig, skjedde på motorveien ved Ikea like før klokken 1.30 natt til torsdag. Kvinnens skadeomfang er ukjent.

Lav dødelighet av covid-19 i Norge

Nye tall viser at dødeligheten blant koronasmittede i Norge er mye lavere enn det anslaget Verdens helseorganisasjon (WHO) opererer med globalt.

I midten av april meldte WHO at 6 prosent av alle som var registrert med koronasmitte, nå var døde. I Norge var tallet 2,62 prosent en uke senere, og nå ser dødeligheten ut til å være på 2 prosent, skriver Folkehelseinstituttet (FHI) i en artikkel omtalt i Aftenposten.

Forskere mener koronatest gir mange feil svar

Testmetoden er utviklet av amerikanske Abbott Laboratories og gir positive svar på prøver etter bare fem minutter og negative i løpet av tretten minutter.

Forskere har analysert de ulike testmetodene og fant at Abbott-testene ga falske negative svar i omtrent en tredel av tilfellene når prøver tatt fra nesen ble analysert etter først å ha blitt oppløst i veske. Feilprosenten var ifølge forskerne på hele 48 prosent når tørre prøver ble analyser. Det siste er den metoden som anbefales av Abbott, som selv bestrider forskernes resultater.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært