VG: Tom Hagen fortalte tidlig politiet om krypto-ekspert

Tom Hagen og mannen i 30-årene med kunnskap om kryptovaluta skal ha møttes flere ganger på Hagens arbeidsplass på Futurum industripark i Lørenskog. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Tom Hagen og mannen i 30-årene med kunnskap om kryptovaluta skal ha møttes flere ganger på Hagens arbeidsplass på Futurum industripark i Lørenskog. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagen etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog, nevnte ektemannen Tom Hagen mannen som nå er siktet for frihetsberøvelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge VG skal Hagen ha forklart seg for politiet om en ung mann som hadde kunnskap om kryptovaluta.

Denne mannen skal Hagen ha snakket med flere ganger, fortalte han politiet, men han husket ikke navnet på ham.

– Jeg vet ikke hvorfor han ikke husket navnet, men det jeg vet er at han på eget initiativ forteller om mannen og gir politiet mer en nok grunnlag til å identifisere personen han snakker om, sier Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, til avisen.

Les også: Tar ransaking av Tom Hagens bolig og hytte til retten

Trusselbrevet

Et trusselbrev som ble funnet i hjemmet etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober 2018 krevde Tom Hagen for ni millioner i kryptovalutaen Monero.

Holden sier til VG at den siste kontakten mellom mannen i 30-årene og Tom Hagen var «lenge før 31. oktober 2018».

Mannen ble forrige uke siktet for medvirkning til grov frihetsberøvelse. Han stiller seg uforstående til siktelsen og nekter straffskyld. Tom Hagen er siktet for drap eller medvirking til drap, og politiet kartlegger nå kontakten mellom de to.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Politiet: Ektepakt har vært tema i avhør med Tom Hagen

Politiet: Klart motiv

Onsdag uttalte påtaleansvarlig Haris Hrenovica til TV 2 at politiet har en klar formening om hva som skal være motivet for at Tom Hagen skal ha vært involvert i drapshandlingen mot kona.

– Vi har selvsagt gjort oss opp en mening knyttet til motiv, men det er noe som forblir i etterforskningen, sier Hrenovica, som sier politiet har et klart bilde av motivet.

Hva motivet skulle være, ønsker han ikke foreløpig å gå inn på.

Video: Dette er hele saken: