Sem fengsel må flytte fanger til andre fengsler etter opptøyer

<p>Mannskaper fra politi og brann- og redningsetaten ved Sem fengsel i Tønsberg, der sju-åtte innsatte forskanset seg på en avdeling. Foto: Per Annar Holm / NTB scanpix</p>
Mannskaper fra politi og brann- og redningsetaten ved Sem fengsel i Tønsberg, der sju-åtte innsatte forskanset seg på en avdeling. Foto: Per Annar Holm / NTB scanpix Foto: Per Annar Holm / NTB scanpix

Skadene etter tirsdagens opptøyer i Sem fengsel er så store at flere av de innsatte må flyttes. Samtidig vil flere av dem trolig bli anmeldt for hærverk.

Fengselet i Vestfold har foreløpig ikke oversikt over omfanget av skadene på inventaret, men de skal trolig være ganske omfattende.

Fengselet har plass til 62 innsatte, men nå må flere av dem belage seg på å bli flyttet til andre fengsler på grunn av skadene, blant annet samtlige av de åtte som var involvert i opprøret tirsdag, melder NRK.

– Vi har en ganske stor opprydningsjobb å gjøre her. Mye teknisk utstyr er ødelagt, sier fengselssjef Robert Holmsen.

Flere av de innsatte må trolig belage seg på å bli anmeldt for hærverk, men det er ikke avgjort ennå, ifølge Holmsen.

De åtte som barrikaderte seg og nektet å gå tilbake til cellene skal ha reagert på en rutineendring som blant annet innebar at fengselet har fått strammere regler rundt innkjøp. Flere reagerte på at utvalget av varer fra den lokale matbutikken dermed ble dårligere.

Ifølge Tønsbergs Blad hadde flere av opprørerne sittet 14 dager i isolasjon på grunn av koronamistanke eller overflytting fra et annet fengsel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært