Nord-Norge og Østlandet værvinnere på 17. mai

Det er ventet fint, men kaldt vær i store deler av landet bortsett fra på Vestlandet og i Trøndelag. Det eneste som uansett er sikkert, er at årets feiring ikke vil se slik ut, som i Karl Johans gate i Oslo i fjor.
Det er ventet fint, men kaldt vær i store deler av landet bortsett fra på Vestlandet og i Trøndelag. Det eneste som uansett er sikkert, er at årets feiring ikke vil se slik ut, som i Karl Johans gate i Oslo i fjor. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir en annerledes 17. mai, og været som ventes, er heller ikke noe å rope hurra for – bortsett fra i Nord-Norge og på Østlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nord-Norge ser ut til å få det beste været, Troms og Finnmark særlig. Vi venter lavtrykksaktivitet i sør, og det kommer nok til å gå mest ut over Vestlandet og Trøndelag og fjellområdene, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Tone Christin Thaule til NTB.

Thaule understreker at det varierer litt når på dagen det blir best. Også i Nordland er det ventet pent vær på nasjonaldagen.

Felles for 17. mai-været over hele landet er at det stort sett blir litt kaldere enn det pleier å være.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Vindfullt, men fint på Østlandet

Det skal være få problemer for alle flaggene å vaie i vinden på Østlandet. Det er meldt pent vær og ingen nedbør, men det kan være lurt å finne le for vinden.

– Det blir liten og stiv kuling i fjellet og langs kysten, sier Thaule.

NRK og TV 2 starter sine 17. mai-sendinger henholdsvis klokken 7.50 og klokken 7. Blir været som varslet, kan det nok bli flere seere fra Trøndelag og Vestlandet enn Østlandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vinteren er ikke over: Kulderekorder flere steder i Norge

– Grått og vått

– Sør i Trøndelag og Vestlandet får mest nedbør i Sør-Norge. Det blir stort sett nedbør hele dagen. Ikke fryktelig store mengder, men det blir ikke veldig god dag, sier Thaule.

Faren for regn er også til stede i Møre og Romsdal. Nedbøren vil komme som sludd eller snø langs kysten.

– Det blir grått og vått. I fjellet kommer nedbøren som snø, sier Thaule.

Tall: Varmeste vinter i Norge målt på 120 år

Sol i sør

I Rogaland er det også stor risiko for at bunaden blir våt under årets 17. mai-feiring.

På Sørlandet er det derimot meldt finere vær. I Kristiansand er det ventet 10 grader og skyet oppholdsvær. Også her kan det bli litt mer vind enn 17. mai-sveisen vil sette pris på.

Solberg: Nordmenn må belage seg på norgesferie