Oslomann dømt for omfattende mishandling av samboeren

Oslo tingrett. Foto: NTB scanpix
Oslo tingrett. Foto: NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 37 år gammel mann fra Oslo er i Oslo tingrett dømt til tre års fengsel for omfattende og grov mishandling av samboeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge dommen fra Oslo tingrett rettet mannen en ladd pistol med delvis fylt magasin mot kvinnen og trakk av, såkalt russisk rulett.

Mannen er også dømt for å ha brukt en strømpistol under mishandling av kvinnen og for å ha truet henne med en gassbrenner. Han skal ha slått og skåret henne med en machete og tatt kvelertak på henne til hun besvimte.

Mishandlingen skal ifølge dommen ha foregått fra mars 2016 til februar 2017, og han må nå sone tre år i fengsel for grov mishandling i nære relasjoner, brudd på besøksforbud og overtredelse av våpenloven.

Aktors påstand var fem og et halvt års fengsel, men retten reduserte straffen blant annet på grunn av lang liggetid hos politiet.

Den dømte mannen er tidligere straffet en rekke ganger for narkotikaovertredelser, vinningsforbrytelser, brudd på våpenlovgivningen og veitrafikkloven.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til kontaktforbud mot kvinnen på ubestemt tid. Han må også betale henne 175.000 kroner i oppreisningserstatning.