Dette skjer i dag

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 12. mai.

Revidert nasjonalbudsjett legger fram

Viktige makrotall legges ut klokken 8, før alle dokumentene legges ut klokken 10.45.

I tillegg til forventninger om nye milliarder til kommunene og sykehusene, er det også stor spenning knyttet til skatte- og avgiftsopplegget for en kriserammet norsk økonomi.

Fauci skal vitne i Senatet

Anthony Fauci, USAs ledende ekspert på infeksjonssykdommer, skal vitne i Senatet om gjenåpningen av samfunnet og økonomien.

Høringen skjer digitalt. Dette er første gang siden mars at Fauci vitner for Kongressen. Han skal svare på spørsmål i helse-, utdannings-, arbeids- og pensjonskomiteen i Senatet sammen med blant andre direktør Robert Redfield i USAs folkehelseinstitutt CDC, skriver CBS News.

Rettshøring om Trumps selvangivelser

Det er høring i USAs høyesterett om president Donald Trumps selvangivelser.

I USA er det lang tradisjon for at presidentkandidater offentliggjør sine skattemeldinger. Trump brøt med tradisjonen, og hans tidligere advokat Michael Cohen hevder presidenten frykter straffeskatt hvis selvangivelsene offentliggjøres.

Markering foran Stortinget vedrørende Moria-oppropet

Demonstrantene legger ut 600 bilder av barnesko og selfie-plakater på plenen foran Stortinget. Kravet er at regjeringen takker ja til Tysklands invitasjon til å bidra med å evakuere de mest sårbare barna fra Moria-leiren i Hellas.

Saken skulle egentlig vært behandlet i Stortinget i dag, men er utsatt i to uker mens EU-landene jobber med å finne en felles løsning.

Aksjonen «Folkelenke fra Y-blokka til Stortinget»

I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett vil Støtteaksjon for å bevare Y-blokka danne en lenke mellom Y-blokka og Stortinget. Aksjonen skal følge regler og retningslinjer fra FHI og holde minst en meter avstand.

Beslutningen om å rive Y-blokka er stevnet inn for retten og skal behandles i august. Men Oslo tingrett ga allerede i begynnelsen av april klarsignal til at bygget kan rives.

Hyller sykepleierne med gatekunst

Et unikt kunstverk ved Oslo S, som er en hyllest til sykepleierne, avdukes tirsdag morgen.

I år er det 200 år siden Florence Nightingale ble født på denne dagen og WHO har erklært 2020 som sykepleiernes og jordmødrenes år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært