Bestefar tiltalt for grove overgrep mot to barnebarn

En mann i 80-årene fra Nordland er tiltalt for grove overgrep mot to av sine barnebarn på 80- og 90-tallet.

Overgrepene mot det eldste av barnebarna begynte ifølge tiltalen på 80-tallet, da jenta var i 4-5-årsalderen. De foregikk blant annet på adressen i Nordland der mannen nå bor, og fortsatte i rundt ni år fram til 90-tallet.

Overgrepene mot det yngste barnebarnet begynte ifølge tiltalen også da jenta var i 4-5-årsalderen og foregikk i et halvt års tid på 90-tallet.

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 195, som omhandler seksuell omgang med barn under 14 år. Han er også tiltalt for incest. I og med at barna var under 10 år gamle da overgrepene skal ha begynt, risikerer mannen inntil 21 års fengsel dersom han blir funnet skyldig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært