Hagens forsvarer kritisk til politiets maktbruk

Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen ble drept hjemme i Sloraveien 4. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen ble drept hjemme i Sloraveien 4. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Advokaten til drapssiktede Tom Hagen, Svein Holden, reagerer på maktmidlene politiet har tatt i bruk i saken mot hans klient, skriver VG.

Tom Hagen (70) ble pågrepet for to uker siden mistenkt for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra ekteparets bolig i oktober 2018.

Fredag ble Hagen løslatt fra varetektsfengsling etter at Høyesterett forkastet påtalemyndighetens anke om videre fengsling.

En mann i 30-årene ble torsdag pågrepet siktet for drap eller medvirkning til drap. Denne siktelsen ble endret lørdag til medvirkning til grov frihetsberøvelse og han ble løslatt etter avhør.

Advokatene Svein Holden og Dag Svensson peker på fem punker ved etterforskningen de reagerer på: Gjennomføringen av pågripelsen av Tom Hagen, grunnlaget for siktelsen, ønsket om å ville pågripe Hagen på nytt etter løslatelsen fredag, ønsket om nye ransakelser av hjemmet i Lørenskog og hytta på Kvitfjell og endring av siktelsen til den medtiltalte.

– I sum så gjør disse punktene meg betenkt. Og dette gir utvilsomt grunnlag for å reise spørsmål om politiet forvalter sine maktmidler på en forsvarlig måte, sier Holden til VG.

Politiet opplyste søndag at Hagen-familiens bolig i Sloraveien i Lørenskog fremdeles regnes som åstedet for drapet på Anne-Elisabeth Hagen.

Flere etterforskningsskritt gjenstår, og fortsatt tilgang til bolig og også andre eiendommer er derfor sentralt for etterforskningen, sier påtaleansvarlig Haris Hrenovica i en pressemelding.

Både hjemmet og hytta blir ransaket med henvisning til straffeprosesslovens punkt om såkalt tredjemannsransaking.

Video: Dette er hele Anne-Elisabeth Hagen-saken:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært