Universitetsansatte krever krisepakke i revidert nasjonalbudsjett

Den 12. mars stengte landets universiteter og høgskoler, og ansatte måtte gå over til å undervise digitalt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Den 12. mars stengte landets universiteter og høgskoler, og ansatte måtte gå over til å undervise digitalt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dugnaden i høyere utdanning er over. Nå må utdanningsinstitusjonene få tilført mye mer penger i revidert nasjonalbudsjett, mener professor Malcolm Langfjord.

– Vi har hatt en dugnad. Nå er den over. Vi må sikre at undervisningstilbudet til høsten blir godt nok, og dette må ikke gå på bekostning av de ansattes fysiske eller psykiske helse, sier jussprofessoren til Khrono.

Den 12. mars stengte landets universiteter og høgskoler, og ansatte måtte gå over til å undervise digitalt. Det er usikkert hvor lenge dette kommer til å vedvare.

Sammen med kollegaer ved Universitetet i Oslo peker Langfjord derfor på flere tiltak som må iverksettes når høsten kommer. De etterlyser også en krisepakke på mer enn utdanningspakken på 500 millioner som er lovet i revidert nasjonalbudsjett.

– Dersom man skal ha fysisk undervisning til høsten kan man ikke ha det med så mange studenter i samme auditorium som man har hatt til nå. Da klarer man ikke å holde regelen om en meter avstand, sier Langford.

Studentene må dermed deles i mindre grupper, og det trengs flere ansatte til å undervise dem, påpeker professoren, som også understreker at de vitenskapelig ansatte må få tid til å forskning og formidling.

– Man må avlaste ansatte. Selv har jeg nesten ikke forsket i det hele tatt på to måneder, sier han til Khrono.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært