Dette skjer i dag

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 10. mai.

Vigsling av Olav Fykse Tveit til biskop

Olav Fykse Tveit vigsles til preses og ledende biskop for Den norske kirke. Det er visepreses biskop Atle Sommerfeldt som leder selve vigslings- og innsettelseshandlingen i Nidarosdomen.

Tveit, som overtar den prestisjefulle jobben etter Helga Haugland Byfuglien, kommer fra jobben som generalsekretær i Kirkens Verdensråd.

Boris Johnson presenterer planer for gjenåpning

Storbritannias statsminister presenterer planene for gjenåpning av landet. For å unngå en ny smittebølge med koronavirus er det ventet at Storbritannia vil innføre strenge restriksjoner, inkludert to uker karantene for alle som kommer til landet.

Det har blitt stilt mange spørsmål ved britiske myndigheters valg, der folk til nå har kunnet reise inn fra utlandet uten helsesjekk av noe slag eller krav om isolasjon ved ankomst.

Tyrkia begynner gradvis gjenåpning

Tyrkia innleder den første fasen med gradvis gjenåpning landet. Grenser og skoler har vært stengt, og folk har vært bedt om å holde seg hjemme siden koronaviruset brøt ut.

Over 130.000 er bekreftet smittet og 3.700 er registrert døde av covid-19 i Tyrkia.

Protester i Hongkong

Det er varslet nye demonstrasjoner i Hongkong med krav om at byens Beijing-vennlige leder Carrie Lam går av. Koronautbruddet la lenge en demper på demonstrasjonene som har preget byen siden i fjor, men 1. mai-helgen oppsto det på nytt flere demonstrasjoner mot den politiske ledelsen i byen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært