Hagen-saken: Mann i 30-årene løslatt av politiet

Dag Svensson er forsvarer for mannen i 30-årene. Her er forsvareren ved politistasjonen på Lillestrøm fredag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Dag Svensson er forsvarer for mannen i 30-årene. Her er forsvareren ved politistasjonen på Lillestrøm fredag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Mannen i 30-årene som først ble drapssiktet i Hagen-saken, er nå siktet for medvirkning til grov frihetsberøvelse av Anne-Elisabeth Hagen.

Politiet opplyste om løslatelsen av mannen lørdag kveld.

– Det er gjennomført flere avhør, det siste lørdag ettermiddag, der mannen har forklart seg for politiet. Han er løslatt fordi politiet ikke anser at det er fare for bevisforspillelse, sier påtaleansvarlig Haris Hrenovica i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Mannen er fortsatt siktet i saken. Av hensyn til den pågående etterforskningen har politiet lørdag kveld ingen flere kommentarer å gi, heter det.

Bakgrunn: Pågrepet mann i Lørenskog-saken nekter straffskyld

Siktet for grov frihetsberøvelse

Mannen i 30-årene som først ble drapssiktet i Hagen-saken, er nå siktet for medvirkning til grov frihetsberøvelse av Anne-Elisabeth Hagen.

Det melder VG , Dagbladet og Nettavisen lørdag kveld.

Mannens forsvarer Dag Svensson opplyser til VG at den aktuelle paragrafen er straffeloven paragraf 255, om grov frihetsberøvelse.

– Politiet opplyste om dette da vi startet avhørene i dag, sier Svensson.

Ifølge Nettavisen stiller klienten seg uforstående til denne siktelsen.

Stiller igjen

Den siktede ble avhørt hos Kripos på Brynseng i Oslo lørdag. Forsvareren hans, advokat Dag Svensson, kom ut klokka 17.30, men ville ikke kommentere saken der og da. Han hentet ifølge VG bilen og kjørte ned i Kripos-garasjen.

Til NTB sier Svensson at han er fornøyd med løslatelsen.

– Han skal prøve å komme seg hjem og slappe av, forteller forsvareren.

Ifølge forsvareren må den siktede i 30-årene regne med at politiet innkaller ham til nye avhør.

– Vi har sagt at vi stiller, forteller Svensson.

Har en relasjon

Han opplyser at det kun var praktiske grunner til at avhøret lørdag foregikk hos Kripos i Oslo, ikke hos Øst politidistrikt, som har etterforskningen av saken.

Den siktede mannen i 30-årene har en relasjon til Tom Hagen, og politiet har opplyst at de «er kjent med mannens IT- og kryptovalutakompetanse».

Hagen slapp ut av varetekt fredag.

Les også: Politiet ville pågripe Tom Hagen på nytt – fikk avslag av statsadvokaten

Se video: Dette er saken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært