Dette skjer i dag

Foto: Privat / NTB scanpix
Foto: Privat / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 9. mai.

Trolig fengslingsmøte i Hagen-saken

En mann i 30-årene som torsdag ble pågrepet i Oslo, siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen, blir trolig framstilt for varetektsfengsling lørdag.

I likhet med Hagens ektemann, Tom Hagen, som også er siktet for drap eller medvirkning til drap, nekter mannen i 30-årene straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen.

Landsstyremøte i Rødt

Landsstyret i Rødt avholder møte via videokonferanse lørdag. Bjørnar Moxnes holder leders tale om den politiske situasjonen fra klokka 9.30.

Hovedsaker på møtet er koronakrisen og forberedelser til landsmøtet i mars 2021. Moxnes vil holde talen direkte fra sitt kontor på Stortinget, på samme måte som han gjorde 1. mai. Talen sendes direkte på Rødts facebook-side.

Norske artister for barn på flukt

En rekke norske artister, fortsetter lørdag å bidra til Dråpenfestivalen, en digital musikkfestival for barn på flukt. Programmet lørdag inkluderer Håvard Bakke, Maj Britt Andersen, Anita Skorgan, Kjetil Bjerkestrand, Thomas Strønen og Ane Brun

Artistene stiller opp til inntekt for hjelpeorganisasjonen Dråpen i Havet, som arbeider for flyktninger i Hellas.

Russland og Hviterussland markerer 75-årsdagen

I Russland blir feiringen dempet når landet skal markere nedkjempingen av Nazi-Tyskland, og de fleste offentlige markeringer er avlyst på grunn av koronapandemien. Men president Vladimir Putin holder tale klokka 9 norsk tid i Moskva.

I Hviterussland feires dagen derimot med militærparade og mange offentlige arrangementer til tross for koronapandemien.

60 år siden p-pillen ble godkjent

Det er i dag 60 år siden den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) godkjente bruk av p-pillen.

Men godkjent er ikke det samme som godtatt, og en FN-rapport viste at i 2019 var det 200 millioner kvinner verden rundt som ønsker å forhindre graviditet som ennå ikke får tilgang til prevensjonsmidler,

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært