Dette skjedde i natt

Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 9. mai.

Lettet Tom Hagen ble kjørt til familiemedlem

Drapssiktede Tom Hagen var svært glad og lettet etter løslatelsen fra varetekt fredag, opplyser Hagens forsvarer, advokat Svein Holden.

– Han var veldig glad og gledet seg til å komme tilbake til familien sin. Vi kjørte ham til et familiemedlem og det var, utrolig nok, omstendighetene tatt i betraktning, en hyggelig tur. Han var lettet og glad, sier Holden til VG.

To personer i Det hvite hus koronasmittet

Presserådgiveren til USAs visepresident Mike Pence har testet positivt for koronaviruset. To personer i Det hvite hus er meldt smittet.

Rådgiveren Katie Miller testet positivt fredag. Hun har ikke vært i direkte kontakt med president Donald Trump, men har vært i kontakt med visepresidenten.

Storbritannia innfører to ukers karantene

For å unngå en ny smittebølge med koronavirus vil Storbritannia innføre strenge restriksjoner, inkludert to uker karantene for alle som kommer til landet.

Det melder blant andre The Times og The Guardian , som skriver at det er ventet at innreisekravet om to uker i karantene for alle utlendinger og returnerende briter, vil bli kunngjort søndag. Da skal statsminister Boris Johnson presentere en plan for veien videre i England.

8.069 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 35

Det var ved midnatt registrert 8.069 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på 35 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 74 tilfeller.

I alt 61 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var lørdag registrert 218 døde som følge av sykdommen.

Ny dyster rekord for Brasil

Brasil, det hardest rammede landet i Latin-Amerika, registrerte fredag 751 koronarelaterte dødsfall på ett døgn. Totalt har 9.992 personer mistet livet i landet som har over 145.000 bekreftede tilfeller, viser tall fra Worldometer.

Brasil er det åttende hardest rammede landet i verden, men bare en brøkdel av tilfellene og dødsfallene fanges trolig opp av myndighetenes statistikk, noe som også trolig er tilfelle i en rekke andre land i Latin-Amerika, Afrika og Asia.

Mann bekreftet død – funnet i vannet

En fisker i 50-årene fra Troms er natt til lørdag bekreftet død ved sykehuset i Hammerfest etter å ha blitt funnet i vannet i Breivikfjorden utenfor byen ved 22.15-tiden.

Mannen og fiskebåten ble ved 20-tiden fredag meldt savnet etter at han ikke vendte tilbake fra fiske. Et omfattende søk med redningsskøyte, to helikoptre og flere fiskefartøyer ble startet i området ved Breivikfjorden utenfor Sørøya i Finnmark.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært