Frp-smell på ny måling

Statsminister Erna Solberg og Frp-leder og daværende finansminister Siv Jensen (Frp) i Stortinget før finanstalen i forbindelse med fremleggelsen av regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020 i fjor høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg og Frp-leder og daværende finansminister Siv Jensen (Frp) i Stortinget før finanstalen i forbindelse med fremleggelsen av regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020 i fjor høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

For tredje måned på rad ser Frp røde tall på Klassekampen og Nationens meningsmåling, mens tidligere regjeringskollega Høyre er igjen Norges største parti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiet går ned to prosentpoeng fra forrige måling til 9,1 prosents oppslutning. Bakgrunnstallene viser at partiet har en ekstremt lav lojalitet, skriver Klassekampen.

42 prosent av Frps velgere fra 2017 sier at de ville stemt på partiet igjen, Høyre forsyner seg av 18 prosent av de tidligere Frp-velgerne, mens 8 prosent går til Senterpartiet.

Høyre går fram én prosentpoeng til 26,9 prosent, og er for andre måned på rad det største partiet på Klassekampens måling. De to andre regjeringspartiene, KrF og Venstre, står på stedet hvil med henholdsvis 4,1 prosent og 3,3 prosent oppslutning.

Arbeiderpartiet går sammen med Rødt mest fram på målingen, med 1,8 prosentpoeng. Ap har en oppslutning på 25,1 prosent, mens Rødt går opp til 4,3.

Partienes oppslutning (endring i prosentpoeng fra mars i parentes): H: 26,9 (+1,0), Ap: 25,1 (+1,8), Sp: 13,5 (-1,2) Frp: 9,1 (-2,0), SV: 8,0 (-1,1), MDG: 4,4 (-0,6) KrF: 4,1 (0,0) V: 3,3 (0,0) og Rødt: 4,3 (+1,8).

Målingen er utført av Norfakta 5. og 6. mai og 1.000 personer er intervjuet. Feilmarginen for de største partiene ligger på mellom 2,2 og 2,7 prosentpoeng.

Personvernpolicy