Aktor ber om lang fengselsstraff for Christer Tromsdal

Christer Tromsdal er tiltalt for å ha hyret torpedoer i forbindelse med en straffesak mot seg selv i 2012. Det viste seg imidlertid at torpedoene hadde tatt seg inn i feil hus. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Christer Tromsdal er tiltalt for å ha hyret torpedoer i forbindelse med en straffesak mot seg selv i 2012. Det viste seg imidlertid at torpedoene hadde tatt seg inn i feil hus. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor ber om en lang fengselsstraff for finansmannen Christer Tromsdal som er tiltalt for å ha bestilt et angrep mot en aktør i retten. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Min påstand for Tromsdal er fengsel i elleve år, som en fellesdom med straffen utmålt i bedrageridommen fra 2015 , der han ble dømt til ubetinget fengsel i fire og et halvt år og betinget fengsel i halvannet år, opplyser aktor Stein Vale til Budstikka.

Da saken var oppe i tingretten, der Tromsdal ble enstemmig frikjent, ba aktor om tolv års fengsel for Tromsdal. Dette inkluderte også bedrageridommen.

– Angrep på rettsstaten

Et eldre ektepar i Vollen i Asker ble 17. juni 2012 angrepet av to maskerte menn som slo seg inn på soverommet deres med slegge. Politiet mener at angriperne egentlig ville ramme naboen, som er meddommer, men at de tok seg inn i feil hus.

Tromsdal er tiltalt i Borgarting lagmannsrett for å ha bestilt angrepet og ved vold å ha forsøkt å påvirke en aktør i rettsvesenet under særdeles skjerpende omstendigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er et alvorlig angrep mot rettsstaten. Det var et fysisk angrep rettet mot en person som gjør tjeneste som meddommer. Hensikten var å skade meddommeren, slik at en komplisert og langvarig rettssak skulle bli utsatt, påpekte Vale i sin prosedyre i Borgarting lagmannsrett, skriver Budstikka.

– Hevnaksjon

Tromsdal selv nekter for å ha noe med angrepet å gjøre.

– Det er svært belastende å bli uthengt i en slik svært alvorlig sak. Jeg ser fram til å bli frikjent i denne saken på nytt og deretter kreve en betydelig økonomisk erstatning for denne urettmessige straffeforfølgelsen, skriver Tromsdal i en epost til NTB.

Han mener statsadvokatens fremstilling i prosedyren er uforståelig og har tidligere sagt at han mener seg utsatt for en hevnaksjon.