Pågrepet mann i Lørenskog-saken nekter straffskyld

<p>Politiet har sperret av boligen til ekteparet Hagen i Sloraveien 4 på Lørenskog etter at Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen ble pågrepet i en politiaksjon på Lørenskog. nå har det kommet en ny pågripelse i saken.</p>
Politiet har sperret av boligen til ekteparet Hagen i Sloraveien 4 på Lørenskog etter at Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen ble pågrepet i en politiaksjon på Lørenskog. nå har det kommet en ny pågripelse i saken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mannen i 30-årene som politiet pågrep for drap på Anne-Elisabeth Hagen, nekter straffskyld. Mannen har en relasjon til Tom Hagen og har kryptovalutakompetanse.

Mannen er bosatt på Romerike og ble pågrepet torsdag, opplyser Øst politidistrikt.

Den pågrepne mannen har en relasjon til Tom Hagen, og politiet opplyser at de «er kjent med mannens IT- og kryptovalutakompetanse».

Han er siktet etter straffelovens paragraf 275, for å ha tatt livet av Anne-Elisabeth Hagen eller medvirket til dette.

– Vi kan bekrefte at pågripelsen er fremskyndet på bakgrunn av lagmannsrettens kjennelse i går. Årsaken til fremskyndelsen er bevisforspillelsesfare, sier påtaleansvarlig Haris Hrenovica hos politiet på Romerike.

Mannen i 30-årene forsvares av advokat Dag Svensson.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han er helt uforstående til siktelsen, sier Svensson til NTB.

Han bekrefter at mannen har en relasjon til Tom Hagen.

Pågrepet i Oslo

Ifølge VGs opplysninger aksjonerte Øst politidistrikt torsdag kveld. Mannen i 30-årene ble pågrepet i Oslo, mens sivile politifolk gjennomførte undersøkelser på en adresse på Østlandet utover kvelden.

På et nettforum avisen har sporet opp, tar mannen opp temaet kryptovaluta som ikke kan spores, i sammenheng med kriminelle handlinger, blant annet kidnapping.

I forbindelse med at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, ble det fremmet et krav fra angivelige kidnappere om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovalutaen monero.

Verken mannens advokat eller kommunikasjonsrådgiver Øystein Stavdal Paulsen i Øst politidistrikt har foreløpig opplysninger om mannen vil bli fremstilt for fengsling.

Nedre Romerike tingrett opplyser til NTB at de foreløpig ikke har berammet noe fengslingsmøte for mannen..

Aktuelt: Politiet undersøker Tom Hagens hytte på Kvitfjell

Mistanke

Ifølge Dagbladet ble mannen i 30-årene pågrepet mellom klokken 21 og 22 torsdag kveld, få timer etter at Eidsivating lagmannsrett besluttet at drapssiktede Tom Hagen (70) skulle løslates fra varetekt.

Lagmannsretten mener det ikke foreligger skjellig grunn til å mistenke 70-åringen for drap eller medvirkning til drap på sin kone. Denne avgjørelsen er imidlertid anket til Høyesterett, som fredag morgen opplyser til NTB at anken ikke er mottatt.

– Fengslingsanker er prioriterte saker og vil bli behandlet så raskt som mulig. Så langt er anken ikke mottatt, sier pressetalsperson Svein Tore Andersen i Høyesterett.

Hagen har sittet varetektsfengslet siden onsdag 29. april etter at Nedre Romerike tingrett mente at politiets beviser mot Hagen gir skjellig grunn til mistanke mot ham, altså at det er mer sannsynlig at han er skyldig, enn at han ikke er det.

Tom Hagen er siktet for drapet på sin kone Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra parets hjem i Lørenskog 31. oktober 2018.

Oversikt: Dette er sporene i Hagen-saken

Se video: Dette er saken: Anne-Elisabeth Hagen-bortføringen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært