Dette skjedde i natt

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 8 mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åpningen av Norge går for fort

En av fire mener gjenåpning av Norge etter koronautbruddet skjer for fort. Det viser en spørreundersøkelse etter regjeringens pressekonferanse torsdag om gjenåpning av Norge.

Av de spurte mener 64 prosent derimot at takten er riktig, mens 12 prosent mener det går for sakte.

39 nye koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 8.034 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på 39 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 59 tilfeller.

Krever at Biden trekker seg

Tara Reade, kvinnen som anklager Joe Biden for å ha seksuelt forgrepet seg på henne på 1990-tallet, mener Biden må trekke seg fra presidentvalgkampen. Biden ligger an til å bli Demokratenes presidentkandidat.

Hun sier i et intervju at hun også vil ta en løgndetektortest om det påståtte seksuelle overgrepet, om Biden går med på å gjøre det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea provosert av militærøvelse

Sør-Koreas militære øvelser bryter med den interne avtalen om å redusere militære spenninger mellom landene, mener Nord-Korea, som kaller det for en «stor provokasjon».

I en uttalelse formidlet gjennom det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA, heter det at situasjonen er tilbake til hvordan den var før det forsonende toppmøtet mellom landene i 2018.

Forhandlet om å styrte Maduro

Medlemmer av Venezuelas opposisjon forhandlet i fjor fram en avtale på 213 millioner dollar med et sikkerhetsselskap i Florida om å styrte Maduro, ifølge Washington Post.

Søndag forsøkte flere personer å ta seg inn i den venezuelanske havnebyen La Guaira i båter. De ble stoppet av myndighetene i Venezuela og anklaget for kuppforsøk. Mannen bak sikkerhetsselskapet hevder å stå bak.