Ny tilsynssak mot koronarammet sykehjem i Bergen

Fylkeslegen har opprettet enda en tilsynssak mot Metodisthjemmet i Bergen etter varsel fra pårørende om forholdene ved sykehjemmet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Fylkeslegen har opprettet enda en tilsynssak mot Metodisthjemmet i Bergen etter varsel fra pårørende om forholdene ved sykehjemmet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fylkeslegen har opprettet enda en tilsynssak mot Metodisthjemmet i Bergen etter varsel fra pårørende om forholdene ved sykehjemmet.

Assisterende fylkeslege Linda Svori bekrefter overfor Bergens Tidende at det er opprettet en tilsynssak basert på varselet, som ble sendt 21. april.

– Det som ble fortalt var såpass alvorlig at vi anbefalte pårørende å be Fylkesmannen gjennomføre et tilsyn, sier spesialrådgiver Benedicte Gram-Knutsen i Byombudet i Bergen.

Tilsynssaken som nå blir opprettet kommer i tillegg til tilsynet som Fylkes­mannen har gjennomført ved Metodisthjemmet. Etter tilsynet måtte flere av beboerne ved hjemmet flyttes på grunn av begrenset bemanning. Rapporten fra dette tilsynet er ventet denne uken, skriver avisen.

Til sammen 16 av 46 beboerne på hjemmet er døde som følge av covid-19.

I det ferskeste varselet vises det til flere kritikkverdige forhold ved sykehjemmet i håndteringen av utbruddet av koronasmitte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært