FHI: Ni av ti coronasmittede er friskmeldt

<p>Ni av ti coronasmittede er friskmeldt, ifølge Folkehelseinstituttet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix</p>
Ni av ti coronasmittede er friskmeldt, ifølge Folkehelseinstituttet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

90 prosent av alle som har fått påvist covid-19, er blitt friske, viser beregninger fra Folkehelseinstituttet (FHI).

– Det innebærer at vi antar at om lag 7.000 av dem som er rapportert smittede nå, er friske, sier avdelingsdirektør Line Vold.

En person defineres som friskmeldt dersom han eller hun etter 14 dager ikke er innlagt på sykehus og ikke er død. De som er innlagt på sykehus, defineres som friskmeldt ved utskriving, eller dersom de er i live etter 30 dager. Dette betyr at det må gå minst 14 dager fra positiv test til en person vil kunne defineres om friskmeldt.

Siden de aller fleste som får påvist covid-19, ikke blir innlagt eller dør, vil definisjonen innebære at antallet friskmeldte i svært stor grad speiler antallet som fikk påvist coronasmitte 14 dager tidligere, skriver FHI i sin siste ukesrapport.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært