Dette skjedde i natt

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 5. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske kommuner kan tape opptil 20 milliarder på virusutbruddet

Beregninger fra kommunenes interesse- og arbeidsgiverorganisasjon KS viser at norske kommuner kan tape opptil 20 milliarder kroner på koronautbruddet, skriver Klassekampen.

Beregningen er basert på at det fortsatt vil være strenge smitteverntiltak i to måneder til. Regjeringens krisetilskudd er på 4,9 milliarder.

SSB-forskere fikk munnkurv om alternativ koronastrategi

Fire forskere fra Statistisk sentralbyrå ble av ledelsen nektet å uttale seg offentlig om en alternativ analyse av koronautbruddet i Norge, skriver Klassekampen.

Analysen tilsa at det var bedre med kortvarige strenge tiltak for å spare liv og skåne økonomien heller enn en åpnere strategi. Konklusjonen i notatet, som var skrevet av de fire forskerne som privatpersoner, var motsatt av Helsedirektoratets anbefalinger.

Tok for lang tid å teste koronasyke på sykehjem

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier seg enig med kommuner som sier det tok for lang tid før pasienter på sykehjem ble testet for koronasmitte, skriver Aftenposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mange fremhever at én av grunnene til at Norge kanskje har et mindre antall som ble syke og smittet, var at vi prioriterte å teste helsepersonell. Vi er et av landene som testet flest, er tilsvaret fra helseminister Bent Høie (H)

Bolsonaro vil ikke legge fram testresultater

Brasils president Jair Bolsonaro nekter å legge fram resultatene fra de to koronatestene han hevder å ha tatt.

En føderal dommer har gitt presidenten fem dager fra lørdag til å legge fram testresultatene. Bolsonaro nekter, og viser til medisinske personvernshensyn.

Tesla-aksjen tar seg opp igjen

Tesla-aksjen gikk mandag opp 8 prosent, og endte på drøye 761 dollar.

Dermed er mye av nedgangen, som kom fredag etter at grunnlegger Elon Musk tvitret at aksjeprisen i hans øyne var for høy, hentet inn igjen.

Mandag kveld hadde Tesla en markedsverdi på 141,1 dollar, ifølge Reuters.