Kreftforeningens hederspris til Christine Koht

Christine Koht mottok mandag Kreftforeningens hederspris av Kreftforeningens generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross. Foto: Arne Thoresen / Kreftforeningen / NTB scanpix
Christine Koht mottok mandag Kreftforeningens hederspris av Kreftforeningens generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross. Foto: Arne Thoresen / Kreftforeningen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Komiker Christine Koht ble mandag tildelt Kreftforeningens hederspris for sin åpenhet om sin kreftdiagnose.

– Det er utrolig inspirerende å følge med på hennes åpenhet og mot. Christine Koht gir kreftsaken et ekte ansikt, sier Kreftforeningens generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i en pressemelding mandag.

Kreftforeningens hederspris deles ut til personer som har gjort en særlig innsats innen kreftområdet.

I januar i fjor ble det kjent at den folkekjære komikeren har en sjelden type føflekkreft. Blant annet gjennom Aftenposten-podkasten «Koht vil leve» har folk fått følge hennes tyngste, mest fortvilte stunder, men også øyeblikkene av hverdagslykke, humor og håp.

– Det er veldig stort og rørende å motta Kreftforeningens hederspris. Det er så viktig at vi står sammen om kreft og er åpne om denne sykdommen. Jeg samler på absolutt alle gleder, og dette er en fantastisk dag, sier Christine Koht.

Prisvinneren mottar et maleri av billedkunstner Hege Holen Paulsrud som viser en strålende blid kong Harald med følgende tekst: «Du er helt konge».

– Hun betyr enormt mye for kreftpasienter og alle andre der ute, og det er vanskelig å forestille seg en mer verdig vinner, sier Ross.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært